Jaosaktiivit esittäytyvät

jaoksen puheenjohtaja 
Päivi Ronkainen

Toimin terveydenedistäjänä Etelä-Suomen Sydänpiirissä, mikä on Sydänliiton alueellinen järjestö. Vastuullani on erilaisten sydänterveyttä edistävien väestökampanjoiden suunnittelu ja toteutus. Olen työskennellyt aikaisemmin HUS:ssa sydänvalvontaosastolla sairaanhoitajana. Koulutukseltani olen terveystieteen maisteri pääaineena terveyskasvatus. Sydänterveyden edistäminen kaikessa laajuudessaan on kiehtova ja haastava aihe, johon tunnen suurta paloa.

terveydenedistäjä Päivi Ronkainen
Etelä-Suomen Sydänpiiri 
paivi.ronkainen@sydanliitto.fi p. 0442884393

jaoksen sihteeri
Mari Katajisto

Olen sairaanhoitaja ja auktorisoitu seksuaalineuvoja Tyksin Sydänkeskuksesta.

Olen työskennellyt sydänpotilaiden kanssa 15 vuoden ajan. Sairaanhoitajaksi valmistuin vuonna 2006. Jo opiskeluaikoina tiesin, että tulen työskentelemään sydänsairauksien parissa. Seksuaalineuvoja-koulutuksen kävin vuonna 2010. Sydänpotilaiden hoidon olen aloittanut Satakunnan keskussairaalasta, josta olen siirtynyt Tyksin Sydänkeskukseen. Tällä hetkellä työskentelen Sydänkeskuksen sydänpoliklinikalla Turussa sekä Varsinais-Suomen Kehittämispalveluissa projektisuunnittelijana Terveyskylä-tiimissä.

Toimin sydänpoliklinikalla sydämen vajaatoimintahoitajana. Lisäksi hoidan kardiomyopatiaa, sydänsarkoidoosia, pulmonaalihypertensiota sekä sepelvaltimotautia sairastavia potilaita. Kaikista lähinnä sydäntä on kuitenkin sepelvaltimotautipotilaat. Vastuullani on myös digi-kehittäminen sydänpoliklinikalla.

Pidän työssäni tärkeänä, että kuuntelen potilasta ja yhdessä hänen kanssaan mietimme ratkaisuja ja toimintatapoja sairauden kanssa elämiseen ja oireiden kanssa pärjäämiseen.