Hallitus

puheenjohtaja
Julia Raak-Tarkiainen, Espoo

Olen työssä Meilahdessa HUS:n Sydän- ja keuhkokeskuksen poliklinikalla sydämen vajaatoimintahoitajana. Olen hoitanut sydänpotilaita vuodesta 2006 alkaen. 

Tällä hetkellä olen tohtorikoulutuksessa ja teen väitöskirjatutkimusta tulehduksellisista sydänsairauksista. Kuulun HUS:n koordinoimaan kansalliseen tulehduksellisten sydänsairauksen tutkimusryhmään.

SKH:n hallituksessa olen toiminut vuodesta 2014 alkaen. Tämä on toinen kausi yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana.

Koen verkostoitumisen edistämisen tärkeäksi ja onkin mukavaa olla edistämässä sitä kardiologisien potilaiden parissa työskentelevien keskuudessa. On aina kivaa kohdata vuosien varrelta jääneitä tuttuja järjestämissämme koulutuksissa sekä tavata myös uusia tuttavuuksia!

varapuheenjohtaja, jaosvastaava
Kristiina Ilmonen, Turku

Työskentelen Turun Yliopistollisen sairaalan Sydänkeskuksen sydäntoimenpideosastolla. Olen työskennellyt nykyisessä toimipaikassani vuodesta 2003. Kardiologisten potilaiden hoidon parissa aloitin urani HUS Meilahden sairaalan sydäntoimenpideosastolta, sydänasemalta samana vuonna kun valmistuin röntgenhoitajaksi vuonna 1993. Siitä lähtien olen ollut myös SKH:n jäsen. Hallituksessa olen aloittanut vuonna 2022. 

Jatkuvasti kehittyvä ala ja uuden oppiminen, sekä ammattitaidon ylläpitäminen pitää motivaation työssäni vuosien ajan. Ihmisläheinen työ moniammatillisessa työyhteisössä on rikkaus työssäni. 
Tietojen, taitojen ja kokemusten yhteensulattaminen on toimivan yhteisön ylläpitämisen kannalta tärkeää.

sihteeri
Heidi Lahtinen, Espoo

Valmistuin sairaanhoitajaksi vuonna 2000 ja vuonna 2020 suoritin sh YAMK tutkinnon, suuntauksena kehittäminen ja johtaminen. Sydänpotilaita olen hoitanut Meilahden sairaalassa vuodesta 2003. Aloitin sydänurani kardiologisella vuodeosastolla, josta siirryin lasteni syntymän jälkeen päivätyöhön kardiologian poliklinikalle ja sain myös käydä työkierrossa Jorvin sairaalan sydänasemalla. Poliklinikalla olen toiminut sairaanhoitajana kardiologian vastaanotoilla ja tahdistinpoliklinikalla, jossa syvensin osaamistani etäseurantahoitajan roolissa. 

Siirryin YAMK opintojeni aikana poliklinikan apulaisosastonhoitajan rooliin, josta olen nyt työlomalla ja sijaistan nyt Sydän- ja keuhkokeskuksen laatupäällikön tehtävää. Opiskelen työn ohessa Itä-Suomen yliopistolla ja suoritan Sosiaali- ja terveyshallintotieteen perusopintoja. Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. SKH:n jäsen olen ollut jo vuosia, mutta nyt olen ensimmäistä kertaa hallituksessa. Mielenkiinnolla odotan tulevaa hallitustyötä. On hienoa päästä sydänhoitajien ja muiden sydänterveyden ammattilaisten kanssa edistämään kardiologisen hoitotyön kehittämistä. Vastapainona työlle tykkään vapaa-ajalla ulkoilla ja käydä uimassa, avantouinti ei tosin kovasti houkuttele minua.

rahastonhoitaja
Katariina Hyppönen, Jyväskylä

Teen työtä Sairaanhoitajana Sydänsairaala Novassa. Työpisteeni ovat Sydänosastolla, Sydänvalvonnassa, Toimenpiteessä ja Toimenpideseurannassa. Olen tehnyt töitä hoitoalalla yli 20 vuotta, joista reilu viisi vuotta sairaanhoitajana kardiologian parissa. Tätä ennen olen tehnyt pitkän rupeaman lähihoitajana kehitysvammaisten kanssa. Kun valmistuin sairaanhoitajaksi kardiologia vei mennessään saman tien. 

Pidän vaihtelevasta työstä ja vauhtia ei tästä nykyisestäkään työnkuvastani puutu.  Koen, että vahvuuteni on nimenomaan potilastyössä. On myös hienoa päästä kehittämään omaa työtä. SKH:n hallituksen jäsenenä olen aitiopaikalla päästessäni verkostoitumaan ja oppimaan lisää sydämestä.

jäsen, viestintävastaava
Maria Tervonen, Oulu

Työskentelen tällä hetkellä sairaanhoitajana Oulun yliopistollisessa sairaalassa Sydänsairauksien yksikössä. Pääasiassa työskentelen Sydäntoimenpideyksikössä sekä Sydänpäiväsairaalassa. Lisäksi työpöydälläni on Tulppa verkkovalmennus sekä työskentelen myös Sepelvaltimotautipotilaan digihoitopolun parissa. 

Vuonna 2023 olen suorittanut sydänhoitajan erikoistumisopinnot. 

Kardiologisessa hoitotyössä olen erityisesti kiinnostunut invasiivikardiologista, hätätilanteiden hallinnasta sekä myös sydänpotilaan ohjaamisesta. Toimin myös elvytyskouluttajana ja olen mukana hyvinvointialueemme elvytystoiminnan kehittämisessä.

jäsen,  jäsensihteeri
Sara Sutela, Hollola

Työskentelen tällä hetkellä Sydänliitossa sairastuneen tuen ja kuntoutuksen asiantuntijana. Pääasiassa suunnittelen ja kehitän sydänkuntoutuksen toimintamallia Tulppa-kuntoutusta, mutta pöydälläni on myös monipuolisesti muita sydänsairastuneiden toipumiseen, tukemiseen ja hoitopolkuihin liittyviä asiantuntijatehtäviä. Aikaisemmin työskentelin Päijät-Hämeen keskussairaalassa sydänvalvontaosastolla ja -toimenpiteissä. Koulutukseltani olen sairaanhoitaja ja terveystieteiden maisteri. Sekä työssäni että opinnoissani olen ollut erityisesti kiinnostunut potilaan/asiakkaan kokemuksesta ja sydänsairastuneiden hoidon kehittämisestä sen avulla.

Asun perheeni kanssa Lahden kupeessa Hollolassa. Vapaa-ajalla puuhastelen mieluiten perheen kanssa sekä puutarhassa, nostan painoja tai kuuntelen äänikirjoja.