Hallitus

puheenjohtaja
Päivi Puranen, Helsinki

Työskentelen Meilahden sairaalassa HUS Sydän- ja keuhkokeskuksessa. Kardiologian osastolla ja valvonnassa olen viihtynyt vuodesta 2001, opetushoitajana ja apulaisosastonhoitajana vuodesta 2015 alkaen. Koulutukseltani olen sisätauti-kirurginen sairaanhoitaja ja sairaanhoitaja YAMK. Kardiologian ja sydän-thoraxkirurgian erikoistumisopinnot suoritin vuonna 2004. 

Kiinnostus kardiologiseen hoitotyöhön heräsi jo opiskeluaikoina. Jatkuvasti kehittyvä ala ja ihmisläheinen työ pitävät mielen pirteänä. Erityisesti kardiologisen hoitotyön osaaminen on aihe, jonka parissa mielelläni toimin.

SKH:n jäsen olen ollut vuodesta 2003, hallituksessa vuodesta 2017 ja puheenjohtajana keväästä 2019.

varapuheenjohtaja 
Johanna Keränen, Oulu

Työskentelen Oulun yliopistollisessa sairaalassa Kardiologian vastuualueella. Olen saavuttanut vahvan ohjaamis-osaamisen ja kardiologisen potilaan hoitotyön perustat työskenneltyäni kardiologisella vuodeosastolla noin kolmen vuoden ajan sairaanhoitaja-urani alussa. Kriittisesti sairaan sydänpotilaan seurantaa ja hoitoa olen saanut toteuttaa työssäni työkierron aikana Tehostetussa sydänvalvonnassa. Sydänpotilaan valmistelemista sydäntutkimuksiin ja toimenpiteisiin sekä niiden jälkihoitoa olen tehnyt vuoden ajan Medisiinisessä päiväsairaalassa. Kardiologian osastolla, johon kuuluvat toimenpideyksikkö ja poliklinikka, olen työskennellyt kolmen vuoden ajan. Minulla on laaja-alainen osaaminen sydänpotilaiden hoidosta, hoitoketjujen eri vaiheissa erikoissairaanhoidossa. Teen tiivistä yhteistyötä perusterveydenhuollon sydänhoitajien kanssa Pohjois-Pohjanmaalla.

Tällä hetkellä työajastani puolet on sydänhoitajan tehtävää ja toinen puoli kliinistä hoitotyötä Kardiologian vastuualueella. Sydänhoitajana saan olla mukana kehittämässä sydänpotilaiden hoitoketjuja, yhdenmukaistamassa hoitotyön prosesseja ja ohjaamassa sekä kouluttamassa kollegoita sydänpotilaan hoitotyöhön. Olen toiminut SKH:n hallituksessa 5/20 alkaen.

Työn vastapainona minulla on puoliso ja lapsia. Viihdyn hyvin luonnossa maastopyöräillen, pitkillä vaelluksilla, marjastaen ja nuotiolla tulistellen. Pidän omasta kunnostani huolta käymällä kuntosalilla ja lenkkeillen. Tykkään lukemisesta, käsitöiden tekemisestä ja matkustamisesta.

sihteeri 
Seija Miina, Kuopio 

Työskentelen KYSn sydänpoliklinikalla vajaatoimintahoitajana. Olen tehnyt yli neljännesvuosisadan töitä sydänpotilaiden kanssa. Sydänpotilaiden hoitotyö on ollut mukana läpi työurani. Töissä olen ollut sydänosastolla, pitkään sydänvalvonnassa, sydäntutkimusosastolla, sydänpoliklinikalla ja nykyisessä työssä vajaatoimintahoitajana olen toiminut lähes 9 vuotta.

Valmistun sairaanhoitajaksi Mikkelistä ja erikoistumiskoulutuksen sisätauteihin suoritin Joensuussa. Täydennyskoulutuksena olen käynyt Kuopiossa sydänpotilaan hoitotyön täydennyskoulutuksen ja viimeisimmäksi suoritin Care manager -sydänhoitajakoulutuksen Helsingissä.

Suomen kardiologiset hoitajat ry:n jäsen olen ollut vuodesta 1994. Hallituksen jäsenenä aloitin vuonna 2008 ja sihteerinä olen toiminut seitsemän vuotta.

Työ on tärkeä osa arkea, mutta nautin vapaa-ajalla matkustelusta ja liikunnasta eri muodoissa.

rahastonhoitaja
Julia Raak-Tarkiainen, Espoo

Olen työssä HUS:n Sydän- ja keuhkokeskuksen poliklinikalla sydämen vajaatoimintahoitajana. Olen suorittanut sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan tutkinnot sekä sydänpotilaan erikoistumisopinnot ja sairaanhoitaja YAMK-tutkinnon. 

Olen hoitanut sydänpotilaita vuodesta 2006. Erityisosaamistani ovat tulehdukselliset sydänsairaudet ja kuulun HUS:n koordinoimaan kansalliseen tulehduksellisten sydänsairauksen tutkimusryhmään ja omana panoksena tutkimusryhmässä on elämänlaatututkimus. 

SKH:n hallituksessa olen toiminut vuodesta 2014, yhdistyksen rahastonhoitajana olen toiminut maaliskuusta 2021 alkaen.

jäsen
Jenni Talma, Tampere

Työskentelen Tays Sydänsairaalan toimenpideyksikössä invasiivikardiologian tiimissä. Olen mukana sepelvaltimoiden varjoainekuvauksissa ja pallolaajennuksissa, TAVI-läppien asennuksissa sekä CTO-pallolaajennuksissa. Päivystysaikana työtehtäviini kuuluu myös väliaikaisten ja pysyvien tahdistimien asennuksiin osallistuminen, sekä arkisin minut saattaa tavata työskentelemästä myös elektiivisten potilaiden kutsukirjeiden parissa. Toimin myös yhtenä yksikkömme lääkevastaavana.

Olen valmistunut sairaanhoitajaksi vuonna 2015, josta asti olen työskennellyt nykyisessä työpaikassani. Edelliseltä tutkinnoltani olen lähihoitaja. Joulukuussa 2020 suoritin sydänhoitaja-täydennyskoulutuksen Tampereen ammattikorkeakoulusta.

Innostuksestani sydänpotilaiden pariin saa kiittää vaihto-opiskeluani vuonna 2013 Budapestissä, Unkarissa. Erityisesti toimenpidekardiologia teki niin suuren vaikutuksen, että heti Suomeen tultuani otin selvää missä meillä Suomessa tehdään sydäntoimenpiteitä, ja kuinka sinne on mahdollista päästä tutustumaan, jopa töihin. 

Suomen Kardiologisiin hoitajiin olen liittynyt vuonna 2016. Keväällä 2020 lähdin mukaan SKH:n invasiivikardiologian jaokseen sihteeriksi ja yhdistyksen hallituksen jäseneksi keväällä 2021.

Vapaa-aikanani kuluu pääosin nuoren kultaisennoutajani ja mieheni kanssa harrastaen ja ulkoillen. Lähellä sydäntäni ovat myös hevoset, sekä hyvän dekkarin lukeminen. Minuun voi törmätä myös uimahallissa tai salsa-tunnilla tanssimassa.

jäsen, jaosvastaava
Karita Ylönen, Jyväskylä

Sairaanhoitajan työtä olen tehnyt 25 vuotta ja siitä 15 vuotta olen keskittynyt kardiologisen potilaan hoitotyöhön. Koulutukseltani olen sisätauti-kirurginen sairaanhoitaja ja sairaanhoitaja YAMK. Lisäksi olen suorittanut sydänpotilaan hoitotyön erikoistumisopinnot sekä sydämen vajaatoimintapotilaan ohjaus -koulutuksen.

Parin vuoden ajan olen käynyt tunnustelemassa Norjan tuulia ja hoitotyötä Drammenissa paikallisessa keskussairaalassa.  Tykkäsin työilmapiiristä ja -paikasta, mutta rakkaus toi minut Suomeen takaisin. Toimin Keski-Suomen keskussairaalassa kliinisesti erikoistuneena sairaanhoitajana ja vajaatoimintahoitajana sisätautien poliklinikalla ja sydänyksikössä.

Vapaa-aika kuluu teini-ikäisten lasten ja miehen kanssa mökkeillessä ja pyrin liikkumaan monipuolisesti talven hiihtokelejä odotellessa.

SKH:n jäsen olen ollut vuodesta 2012, hallituksessa vuodesta 2017.