Jaosaktiivit esittäytyvät: 
Invasiivisten toimenpiteiden jaos

Jenni Talma ja Jenna Kortekangas

jaoksen puheenjohtaja
Jenna Kortekangas, Tampere

Työskentelen Tays Sydänsairaalassa kardiologisessa toimenpideyksikössä invasiivisen kardiologian tiimissä.

Toimenkuvaani kuuluu muun muassa varjoainekuvaus- ja PCI-potilaiden hoitaminen sekä oikean puolen katerisaatio-toimenpiteet, jotka ovat oma erityisvastuualueeni. Päivystysaikana tehtäviini kuuluu myös tahdistimien laitoissa avustaminen. Keväällä 2020 toimenpideosastomme yhteyteen avattiin uusi lounge-yksikkö, jonka kehittämisessä olen ollut alusta saakka mukana. Yksikössä hoidetaan tällä hetkellä elektiivisiä angio- ja PCI-potilaita, mallia sille on haettu Liverpool Heart and Chest Hospitalista.

Hoitoalalla olen työskennellyt vuodesta 2004, valmistuin tuolloin lähihoitajaksi ensihoidon koulutusohjelmasta, sairaanhoitajaksi valmistuin TAMK:sta 2011. Taustani on vahvasti akuutti- ja ensihoidon puolelta, kardiologisen hoitotyön pariin siirryin 2016 ja toimenpidesalityössä olen ollut vuodesta 2018. Syksyllä 2020 aloitin Kliinisen asiantuntijan YAMK-opinnot Seinäjoen ammattikorkeakoulussa.

SKH:n jäsen olen ollut vuodesta 2019. Luin jaosten perustamisesta Kardioskoopista ja päätin lähteä mukaan toimintaan. Jatkuvasti kehittyvä ja mielenkiintoinen erikoisala pitää huolen siitä, että ikinä ei tunne oloaan valmiiksi vaan jatkuvasti oppii jotain uutta.jaoksen sihteeri
Jenni Talma, Tampere

Työskentelen Jennan kolleegana Tays Sydänsairaalan toimenpideyksikössä invasiivikardiologian tiimissä.

Olen mukana sepelvaltimoiden varjoainekuvauksissa ja pallolaajennuksissa, TAVI-läppien asennuksissa sekä CTO-pallolaajennuksissa. Päivystysaikana työtehtäviini kuuluu myös väliaikaisten ja pysyvien tahdistimien asennuksiin osallistuminen, sekä arkisin minut saattaa tavata työskentelemästä myös elektiivisten potilaiden kutsukirjeiden parissa. Toimin myös yhtenä yksikkömme lääkevastaavana.

Olen valmistunut sairaanhoitajaksi vuonna 2015, josta asti olen työskennellyt nykyisessä työpaikassani. Edelliseltä tutkinnoltani olen lähihoitaja. Innostuksestani sydänpotilaiden pariin saa kiittää vaihto-opiskeluani vuonna 2013 Budapestissä, Unkarissa. En ollut tuolloin vielä päättänyt tai kokenut vahvaa ahaa-elämystä mikä on oma juttuni hoitotyössä, kunnes vaihtoaikanani suoritin harjoittelujaksoja sydänpotilaiden hoitoon erikoistuneessa sairaalassa. Erityisesti toimenpidekardiologia teki niin suuren vaikutuksen, että heti Suomeen tultuani otin selvää missä niitä meillä Suomessa tehdään ja kuinka sinne on mahdollista päästä tutustumaan, jopa töihin. Keväällä 2020 aloitin sydänhoitajan täydennyskoulutuksen opinnot Tampereen ammattikorkeakoulussa.

Suomen Kardiologisiin hoitajiin olen liittynyt vuonna 2016. Luin jaoksista keväällä ja jäin miettimään asiaa. Jennan kanssa juteltiin aiheesta töissä ja niin päätin minäkin lähteä antamaan oman panokseni tälle jaokselle.