Jaosaktiivit esittäytyvät:
Rytmijaos

jaoksen puheenjohtaja 
Maarit Salmelainen

Olen pitkänlinjan ammattilainen, valmistuin v. 1985 sairaanhoitajaksi Kokkolasta ja erikoistuin v. 1992 sisätauti-kirurgiaan. Sydänpotilaita olen hoitanut yli 30 vuotta. Tahdistinhoitajan tehtävään sain ensikosketuksen vuonna 2006 Tampereella. Jyväskylässä olen toiminut tahdistinhoitajana vuodesta 2012, jossa yksi osa-alue on ollut kehittää tahdistinhoitajan poliklinikkaa. Tampereella sain kunnian kehittää ja aloittaa hoitajavetoisen vajaatoimintapoliklinikan.

jaoksen sihteeri
Tanja Kapulainen

Koko reilun 15 vuoden sairaanhoitajaurani ajan olen työskennellyt kardiologisten potilaiden parissa. Alkuun Jyväskylässä Keski-Suomen keskussairaalan sydänyksikössä vuodeosastolla ja sydänvalvonnassa, sitten Tampereella Hatanpään sairaalan kardiologian poliklinikalla sydänhoitajana ja nykyään Tays Sydänsairaalassa tahdistinhoitajana.

Tahdistinhoitajapoliklinikalla työhöni kuuluu bradykardia- ja rytmihäiriötahdistimien mittaus ja säätö sekä injektoitavien rytmivalvurien asennus, säätö ja seuranta. Toimin myös etäseurannan vastuuhoitajana. Olen innostunut etäseurannan kehittämisestä ja sen tuomista mahdollisuuksista osana laadukasta hoitoa. 

Lisäksi koulutan terveydenhuollon eri ammattilaisia tahdistinhoitoon ja etäseurantaan liittyen ja toimin vastuuvetäjänä rytmihäiriötahdistinpotilaiden sopeutumisvalmennuskursseilla.

Suomen kardiologisiin hoitajiin olen kuulunut 15 vuotta ja osallistunut koulutuksiin, joissa monipuolisen sisällön lisäksi on aina tarjoutunut oiva tilaisuus verkostoitua.